Ruitertraining

Uniek oefenprogramma gericht op jonge ruiters met een specifieke hulpvraag

Wat is Fysio van der Linden Ruitertraining?
Een compleet oefenprogramma gericht op jouw hulpvraag op het gebied van paard- of ponyrijden. Deze unieke combinatie van kinderfysiotherapie/kinderbekkenfysiotherapie, flexchairtraining/conditietraining flexibiliteit en stabiliteit en motorplanning is speciaal gericht op kinderen en jongvolwassenen. Kinderen en jongvolwassenen zijn geen volwassenen en vragen om specifieke kennis en aanpak. Dankzij jarenlange ervaring als kinderfysiotherapeut en veel kennis van paarden en paardrijden is dit oefenprogramma leeftijdsspecifiek te maken. Fysio van der Linden Ruitertraining is de enige plek in Nederland waar kinderen kunnen trainen op eigen niveau.

Voor wie?
Dit oefenprogramma is gericht op ervaren ruiters van 6 tot 18 jaar met een hulpvraag op gebied van paard- of ponyrijden. Enkele voorbeelden van hulpvragen worden onderaan deze pagina benoemd. Ben jij dus een serieuze ruiter en wil je je prestaties tot een hoger niveau brengen? Neem dan contact op.

Hoe werkt het?
Als eerste willen we weten wie je bent en wat je hulpvraag is. Hier komen we achter dmv een intakegesprek. Vanuit dit gesprek bekijken we wat er verder onderzocht moet worden. Onze specifieke kennis van de anatomie van kinderen speelt hierin een belangrijke rol. Kennis van leerprocessen, conditieopbouw en paardrijden maakt dat er een plan op maat gemaakt kan worden. 

Vervolgens kijken we samen met het kind en de ouders naar wat nodig is. Dit kan zijn;

  • Een mobiliteitsonderzoek;
  • Een PAR test;
  • Een conditie test; 
  • Observatie te paard/pony.

Het plan word uitgezet in de tijd met duidelijk omschreven, haalbare doelstellingen.

Ook is er een evaluatiemoment, waarin we kijken waar we staan en welke kant we op moeten gaan.

Flexchair: 
Flexchair is een stoel met 2 kogelgewrichten(2x3D). Het laat bewegingen toe in alle richtingen.  Helpt een ruiter om mobiliteit, stabiliteit en coördinatie te trainen. Het gebruik van een flexchair laat jou als ruiter zien welke bewegingen je bewust maar zeker ook onbewust maakt. Het is fijn om dit te trainen zonder je paard te belasten. Neemt niet weg dat je deze ervaring altijd mee genomen moet worden naar je paard/pony. Je leer niet paardrijden door een flexchair.

De PARtest is een Persoonlijke Rug Test die informatie geeft over mobiliteit stabiliteit en flexibiliteit van je rug.

Fysio van der Linden ruitertraining is de enige plek in Nederland waar kinderen kunnen trainen op een aangepaste flexchair. Aangepast aan de lengte van het kind. De zitting is kleiner. En de sensoren staan makkelijker ingesteld, zodat kinderen op hun eigen niveau kunnen trainen.

Tarieven:

  • Intake +PARtest (Persoonlijke Actieve Rugtest): 25 euro.
  • Intake + Onderzoek kinderfysiotherapeutisch + PARtest: 50 euro
  • Uitwerken en persoonlijke doelen opstellen in een persoonlijk plan uitgezet in tijd en bespreken: 25 euro
  • Behandelingen ½ uur: 40 euro.
  • Observatie te paard: 50 euro. Indien >10 km km vergoeding 0,20 cent de km.

Voorbeelden van hulpvragen:

Britt van de Panne:
"Het springen van mijn wissels lukt niet na een aantal keer. Mijn linker been krijg ik niet naar voren."

Amber Wijland:
"Ik wil stiller zitten en ik heb pijn in mijn knie."

Sanne van der Pols: 
"Ik wil meer zitten in mijn zadel."