Voorkeurshouding

De schedel van een baby is tijdens de eerste levensmaanden van nature zacht. Slaap- en speelhoudingen kunnen invloed uitoefenen op de vorm van het hoofd van de baby. Het is daarom wenselijk dat een baby in afwisselende houdingen speelt, omdat anders een afplatting van het hoofd kan ontstaan.

Hoe werkt het?

PCM is een nieuwe, niet belastende meetmethode, waarbij met behulp van een bandje thermoplast een nauwkeurige afdruk gemaakt wordt van de transversale omtrek van het hoofd van de baby. Hierop worden de posities van de neus en de oren gemarkeerd. De aldus verkregen PCM ring wordt gekopieerd op papier. Op dit papier kunnen de precieze hoofdmetingen worden gedaan.


Als praktijk zijn we in het bezit van het certificaat EKWIP en zijn bevoegd deze metingen te verrichten.

In Zuidland, het hele Bernissegebied, Spijkenisse, Brielle en Noord-Beveland komen we aan huis om de rust van de baby te waarborgen.

Het zijn de positionerings- hanterings en oefen adviezen/handelingen die de voorkeurshouding bij een baby wegnemen of verminderen. Hierdoor zal de scheefgroei van de schedel afnemen of verdwijnen. Hierin adviseren onze kinderfysiotherapeuten u graag.