Incopoli Brielle

De Incopoli wordt 1x per maand gehouden in het Medisch Centrum Brielle. Welkom op de poli zijn kinderen met incontinentieklachten. Dit kan inhouden overdag of ’s nachts urine verliezen, maar ook het regelmatig hebben van urineweginfecties of vaak moeten plassen kan een reden zijn om de Incopoli te bezoeken.

Hoe werkt het?

Tijdens de Incopoli zijn er meestal 4 of 5 kinderen. Het duurt ongeveer van 9:00 tot 12:00. Je wordt verwacht beneden bij de polikliniek van het van Wheel Bethesda Ziekenhuis. Hier wordt je opgevangen door een verpleegkundige die je weegt, meet en je bloeddruk opneemt. Ook moet je hier je plasje inleveren.

Daarna ga je naar de 2e etage en neemt plaats in de wachtkamer. Er staan spelletjes en thee, koffie en limonade, want je moet deze ochtend veel drinken. Als het tijd is wordt iedereen opgehaald door een kinderbekkenfysiotherapeut en ga je gezamenlijk naar een ruimte waar wat wordt verteld over het plassen. Hierna zal ieder kind afzonderlijk met zijn ouders een gesprek/onderzoek krijgen door de kinderarts.

Ook zal ieder kind afzonderlijk een plas moeten doen op de uroflow. Dit is een speciale computer waarbij we kunnen zien hoe je plast en wat je bekkenbodemspieren doen. Voor en na het plassen zal er ook een echo worden gemaakt via je buik van je blaas om te kijken of je goed leegplast. Als je zo 2 of 3 keer een goede plas hebt gedaan gaan de kinderarts en de kinderfysiotherapeut met elkaar overleggen en zullen zij met een diagnose komen en een behandelplan.

Deze unieke samenwerking tussen het van Wheel Bethesda Ziekenhuis en Fysio van der Linden maakt het mogelijk om in één ochtend een goed beeld te kunnen schetsen van wat het kind mankeert en wat eraan gedaan kan worden.