Kinderfysiotherapie

Meestal verloopt de ontwikkeling van een kind vanzelf, maar in sommige gevallen is er wat hulp bij nodig. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in de motoriek van kinderen tussen de 0 en 18 jaar en kan deze hulp bieden. De kinderfysiotherapeut is in staat om een deskundig advies te geven over de problematiek van het bewegend functioneren van uw kind.

Wanneer?

  • Babytijd: als uw baby vaak huilt, een voorkeurshouding heeft of problemen ondervindt met omrollen, kruipen of lopen.
  • Peuter- en kleutertijd: als uw kind vaak valt, angstig is of moeite heeft met rennen, leren fietsen of praten.
  • Schoolleeftijd: bij verschijnselen als faalangst, conditieverlies, orthopedische problemen, op de tenen lopen, overgewicht of pijn. Ook wanneer uw kind het lastig vindt om een bal te vangen, te schrijven of met gym mee te doen.
  • Als u vragen heeft over uw kind of zorgen over de ontwikkeling van uw kind bij motorische achterstand of terugval.

Onze praktijk heeft diverse erkende kinderfysiotherapeuten in dienst, elk met eigen kennis. We maken gebruik van standaardtesten waardoor er goed vergelijk is met leeftijdsgenoten. 

Onze vestiging in het Medisch Centrum Brielle maakt een goede communicatie mogelijk met de huisartsen, kinderartsen, logopedisten, diëtisten en podotherapeuten aldaar. Gezamenlijke behandelingen met logopediste A. Bijvank kunnen bijdragen aan betere resultaten en een kortere behandeltijd. Tevens wordt er nauw samengewerkt met Diëtistenpraktijk Bijdevier, gespecialiseerd op het gebied van o.a. obesitas.